Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
И последните пет застрахователни компании се сдобиха с независими експерти

По план и в срок днес започна прегледът на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите

И последните пет застрахователни компании, които останаха без независими външни експерти при първоначалното разпределение преди месец, вече имат определени екипи. Това става ясно от съобщение на Комисията за финансов надзор (КФН), публикувано на сайта на регулаторния орган.

КФН инфофмира, че прегледът на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите започва по план и в срок от днес, 15 юли 2016 г.

Това е и денят, в който Народното събрание прие процедурните правила за издигане и избор на нов председател на КФН. Срокът за номинации е 5-дневен, като изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси на практика може да се осъществи и следващата седмица.

Според решение на Управляващия комитет (УК) „Застрахователно еднолично акционерно дружество ДаллБогг: Живот и Здраве“ ЕАД ще бъде проверявано от KPMG AUDIT SRL, Румъния, „Застрахователно акционерно дружество „Асет Иншурънс““ АД – от ДЗЗД „ГД Консорциум Грант Торнтон България Гърция“, Застрахователна компания „Надежда“ АД и „Европейска здравноосигурителна Каса „Застрахователно акционерно дружество“ АД - от френската Mazars, а Кооперация „Синдикална взаимозастрахователна кооперация – СИВЗК“ се поема от Milliman SP. Z O.O., Полша.

От КФН посочват, че всички решения до този момент във връзка с организиране на процеса по прегледите са взети в пълно съответствие с решенията на УК, който включва представители от КФН и Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване – EIOPA, както и Министерството на финансите, Българската народна банка, Европейската комисия и Европейския орган за ценна книжа и пазари (ESMA).

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Миглена Иванова - Investor.bg

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS