Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
40 хиляди месечно с превишена скорост
40 хиляди месечно с превишена скорост

Източник: Profit.bg

По данни на МВР от началото на годината у нас са станали 2650 катастрофи с над 230 загинали и 3200 ранени.

Само през последните 24 часа станаха няколко тежки катастрофи с четирима загинали и ранени. Пътната полиция ще извади целия си наличен състав и всичките си камери и радари на пътя през лятото в опит да ограничи инцидентите.

Патрулки ще снимат нарушителите в трафика, а полицаи ще дежурят по най-натоварените отсечки, пише bTV.

До края на юни всичките 148 мобилни камери на пътната полиция ще са ремонтирани и ще започнат да следят за скоростни нарушения. 120 са патрулките, които ще снимат шофьорите в движение. Ще се ползват и в градския трафик, и по най-натоварените пътища. Превишената скорост е най-големият убиец на пътя, сочат данните на МВР.

Именно тя е причина за над 50% от катастрофите, в които загиват хора. „Общо правим на седмица около 2000 клипа, като най-драстичните нарушения са между 170 или 180 км/ч при ограничение от 50 км”, казва Тенчо Тенев от столичния КАТ. Над 40 хил. месечно са нарушителите, засечени с превишена скорост.

От КАТ припомнят, че ако превишите скоростта в населено място с 50 км в час над допустимото, ще останете без книжка за 3 месеца, а глобата ще надхвърли 500 лева.

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS