Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Рапърът Кание Уест съди Lloyd’s
Артистът получил отказ от изплащане на застрахователно обезщетение от $10 млн.

Източник: insmarket.bg

Американският музикален продуцент и рапър Кание Уест подаде съдебен иск срещу Lloyd’s. Спорът е за застрахователно обезщетение в размер на $10 млн. заради прекъснати концерти на звездата. В иска, цитиран от Financial Times, пише, че певецът бил принуден да отмени свои концерти през ноември-декември 2016 год. след пропаднало шоу в Сакраменто поради влошено здравословно състояние – тежък психически срив. Уест бе хоспитализиран в психиатричното отделение на Медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където остана повече от седмица. Застрахователната компания трябвало да покрие загубите, които Уест понесъл заради отменените концерти, но изплащане на обезщетението било отказано, защото застрахователят се усъмнил в правдивостта на диагнозата на рапъра.

От Lloyd’s настояват, че редовната злоупотреба с марихуана от страна на Уест по време на турнето е довела до влошеното му здравословно състояние и прекъсването на концертите. За пример е посочен концертът в Сакраменто, където певецът изпълни три песни, а след това  произнесе несвързана реч, в която намеси Бионсе, Джей Зи и основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Рапърът каза, че Джей Зи имал наемни убийци и го помоли да не му ги праща, а след това обвини Зукърбърг, че не му е дал 53 милиона долара, за да покрие дълговете си. Накрая певецът хвърли микрофона и напусна сцената, след като беше излязъл за концерта с час и половина закъснение.
От Lloyd’s смятат още, че заради нестабилното си състояние рапърът често променя датите на концертите или изобщо дори ги отменя, а състоянието му е изключително нестабилно по време на изпълненията.

Засега няма отговор от самия рапър и юристите му. От Lloyd’s се надяват, че все пак Уест ще прояви здрав разум и ще се постигне съгласие по всички обвинения.
Турнето на Кание Уест Saint Pablo се състоя в края на миналата година. Програмата предвиждаше 38 концерта, от които се състояха само 17. Компанията на музиканта върна парите за продадените билети, а след това поиска обезщетение от застрахователя.

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS