Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
С пръстов отпечатък в болница след юни

От април в доболничната помощ за профилактични прегледи за деца е осигурено гарантирано финансиране за допълнителни 230 хиляди профилактични прегледа в различните възрастови групи

През юни трябва да бъде завършен тестовият период и да започне навлизането на пръстовия идентификатор, който ще служи за посещения при личния лекар, в болници или в аптеки. Това съобщи здравният министър Петър Москов пред БНР, като се позова на разчети на Националната здравноосигурителна каса. Плановете са през тази година системата да заработи в болниците и аптеките. "Пръстовият идентификатор и битката с него, разказвана през турски фирми и свободата на личността, е битка за това да не ни бъде дадена възможност като пациенти да контролираме начина, по който се харчат нашите пари. Това е оръжие, което пациентът получава", каза още Москов.

От април в доболничната помощ за профилактични прегледи за деца е осигурено гарантирано финансиране за допълнителни 230 хиляди профилактични прегледа в различните възрастови групи. Над 630 хиляди броя са новите допълнителни направления, които ще могат да бъдат раздавани за консултации със специалисти. "В доболничната помощ всички ние като пациенти безплатно ще можем да ползваме 5 млн. броя лабораторни и образни изследвания за туморни маркери, за лекарите в доболничната помощ всичко това означава 36 млн. допълнително финансиране на тези дейности", заяви Петър Москов. В болниците за първи път НЗОК въвежда три нови пътеки за допълнително лечение след сериозни оперативни състояния. Това означава над 500 хил. леглодни за допълнително лечение за възстановяването на пациентите в болнична среда, обясни министърът.

Източник: Insmarket.bg

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS