Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Гражданската и каското няма да поскъпнат от догодина

Задължителната застраховка за автомобилите „Гражданска отговорност" и „Автокаско" няма да поскъпнат от догодина, показа проучване сред застрахователни компании, направено от "Труд".

Застраховките няма да поскъпнат съществено въпреки големите разходи на компаниите тази година за градушките и другите бедствия.
През 2015 г. обаче рисковите шофьори ще продължат да плащат по-скъпи автомобилни застраховки, въпреки че у нас все още няма работеща единна система от типа „бонус-малус". Например с около 400 лв по-скъпа може да се окаже „Гражданска отговорност" на колата на „опасен" шофьор. В общия случай цената скача с около 200 лв. в зависимост от възрастта и опита на шофьора, броя предизвикани произшествия на пътя и местоживеенето му. Така например за автомобил двигател до 1200 куб. см 25-годишен шофьор без опит, живеещ в София, би платил между 190 и 510 лв. в зависимост от тарифите на различните застрахователи. За същия автомобил 40-годишен шофьор с опит до 5 г. ще плати за „Гражданска отговорност" от 180 до 220 лв.

200 млн. лева платиха застрахователите на пострадалите от градушката, паднала в София на 8 юли тази година.

Над 800 хил. лева струват обезщетенията на близките на 14 от загиналите при взрива в завода за боеприпаси край Горни Лом. Четиринадесет от 15-те жертви на взрива бяха включени в поименния списък на полицата за задължителна застраховка „Трудова злополука". Общата сума на застрахователните обезщетения, която получават наследниците, възлиза на над 800 000 лева, т.е. падат се по 70 работни заплати на загинал. Обезщетенията бяха изплатени, без да се чака издаването на смъртните актове.

Прочети повече на: http://insurance.profit.bg/news/Grazhdanskata-i-kaskoto-nyama-da-poskupnat-ot-dogodina/nid-113448.html

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS