Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
От 01/09/2017 можем да получим уникален код до електронното си медицинско досие

НЗОК ще предостави на 7 356 986 български граждани уникален код за достъп

Източник: Insmarket.bg

От днес всеки гражданин, който посети районната здравноосигурителна каса по какъвто и да е повод – заверка на рецептурни книжки, подаване на документи или получаване на протоколи за скъпоструващи лекарствени продукти и др., заплащани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), ще има възможността да получи безплатно и своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. С това се поставя началото на кампания за засилване на обществения контрол върху изразходване на публичния ресурс, с който Националната здравноосигурителна каса закупува медицински услуги в полза на пациентите.
       
С този код всеки ще може да упражни правото си да провери дали отразените в личното му досие дейности действително са извършени. Ако констатира разминаване в данните, той може да подаде сигнал до районната или до Националната здравноосигурителна каса. Контролните органи на институцията ще извършат проверка, като информират и гражданина за резултатите от нея. При необходимост ще се коригира електронното здравно досие с действително извършените в полза на пациента дейности.
 
Националната здравноосигурителна каса ще предостави на всеки от 7 356 986 български граждани такъв уникален код, като апелира към пациентите да осъществяват активен контрол върху изразходване на средствата за здравеопазване.

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS