Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Американският медицински застраховател Aetna дава на клиентите си умни часовници

Чрез Apple Watch клиентите ще контролират здравните си показатели

Източник: Insmarket.bg

Американският медицински застраховател Aetna обяви, че е сключил с Apple споразумение и ще предостави на своите 23 млн. клиенти смарт часовници Apple Watch за контрол на храненето и физическата активност. Застрахованите ще получат устройствата в началото на  2018 год. безплатно или с отстъпка, в зависимост от застрахователния план.

От Aetna  се надяват, че смартчасовниците ще накарат клиентите им да обръщат по-голямо внимание на своето здраве и на начина си на живот.
50 хиляди служители на застрахователя вече ползват умните часовници на Apple в рамките на корпоративна програма за здравословен начин на живот.
От Aetna обявиха, че планират разработване на медицински приложения за iOS, предназначени да контролират приема на лекарства, избора на застрахователен план и плащане на сметките.


Часовниците на Apple са широко ползвани, като само за първото тримесечие на тази година компанията е продала 22 млн. устройства. За Aetna предоставянето на смарт устройствата на клиентите е не просто маркетингов ход. С помощта на часовника застрахованите ще могат да следят за здравето си и да коригират застрахователната си програма, както и да получават бонуси.


И други застрахователи прилагат подобни програми. Например, американският застраховател John Hancock Financial предлага безплатни фитнес тракери от Fitbit или Apple на клиенти, достигнали определени спортни цели. А застрахователната компания Beam Technologies с помощта на умна четка за зъби контролира продължителността на хигиенната манипулация и ако тя продължава не по-малко от две минути, дава на клиентите си отстъпка от застрахователната премия.

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS