Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Шофьорите с валидна винетка от началото на 2019 г. трябва да я регистрират

Над 900 служители ше бъдат назначени на работа по новата тол система

Във връзка с промените в Закона за пътищата се предвижда създаването на специализирано звено "Национално ТОЛ управление", което ще се занимава със събирането на електронните пътни такси. Неговата работа ще е свързана с въвеждането на тол системата през следващата година. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Постепенно над 900 служители ще бъдат назначени в новата структура и това ще бъдат служителите, осъществяващи контрола, инженерен персонал, технически изпълнители, поддръжка на електронната система и т. н.

Около 3 хил. души обслужват тол управлението на Австрия, която е съпоставима по размери с България, съобщи председателят на УС на АПИ. По отношение на въвеждането на електронната система, инж. Глосов препоръча тези шофьори, които имат действащи винетки след 1 януари 2019 г., да ги регистрират в пунктовете, в които ще бъде таксувана електронна винетка. Ще има преходен период за преминаване от действаща книжна към електронна винетка, но това няма да бъде повече от няколко месеца, счита председателят на УС на АПИ.

Източник: http://insmarket.bg

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS