Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Окончателно приеха срочната застраховка "Гражданска отговорност"


Снимка: Pixabay

За сезонните превозни средства задължителната застраховка ще може да се сключва и за по-кратък срок от една година
Срокът на полицата може да е по-кратък от една година, но не по-малко от 30 дни.

През пролетта имаше многократни протести срещу решението на парламента – собственици на мотоциклети, мотопеди, кемпери и каравани да плащат годишна застраховка "Гражданска отговорност", независимо, че през есенно-зимния сезон използването на този тип превозни средства е невъзможно.

Недоволството на собствениците на мотори и кемпери беше свързано и заради приетите тогава промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка "Гражданска отговорност".

Така че днес депутатите ревизираха собственото си решение, взето преди няколко месеца. Причината – "съществува риск от голям обем дерегистрации в края и автоматични регистрации в началото на новия сезон на сезонните превозни средства".

"По данни на Пътна полиция само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 000. Това, от една страна ще създаде неудобство на ползвателите на този вид превозни средства, а от друга – ще натовари безсмислено администрацията на МВР и Гаранционния фонд и ще е причина за ненужно цялостно забавяне на работата им поради свърхнатоварване", мотивираха предложените промени вносителите им.

Още новини четете в Dnes.bg

По статията работиха: автор Камелия Цветанова, редактор Евгения Маринова

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS