Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Американските банки подготвят безкартови банкомати

Потребителите ще могат да използват своите смартфони, за да извършват банкови операции

Няколко американски банки подготвят безкартови банкомати, които ще влязат в употреба още тази година, съобщава онлайн изданието "Шарлът обзървър". Сред тях е и Bank Of America, която обяви, че първите нейни безкартови банкомати ще започнат да работят още следващия месец.

Потребителите ще могат да използват своите смартфони, за да извършват банкови операции чрез банкомата. Това е поредна стъпка в постепенното премахване на банковите карти. Разбира се, банкоматите ще продължат да приемат и карти.

Безкартовите банкомати разчитат на същата безжична технология, която позволява безконтактни плащания в някои магазини. За сега банките отбелязват, че потребителите бавно приемат технологията за използване на смартфона си за плащане в магазин. За сметка на това обаче расте потреблението на умни телефони за онлайн банкиране. Безкартовите банкомати са своеобразен мост между двете, което да помогне на потребителите да свикнат по-лесно.

Сред останалите банки, които ще използват технологията, e JP Morgan Chase, която също обяви намеренията си официално. Wells Fargo също подготвя подобна услуга, която нарича "виртуална карта". Тя трябва да влезе в употреба през втората половина на тази година.

 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS