Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
КАТ ще глобява неправилно паркирали с фиш, залепен за стъклото на колата
източник: https://dariknews.bg

КАТ вече ще може да глобява неправилно паркиралите шофьори само с фиш, залепен за предното стъкло на автомобила. Това става възможно след промените в наредба на МВР, обнародвана в Държавен вестник преди 2 дни.

Според тях шофьорите, които паркират на пешеходна пътека, автобусна спирка или кръстовище, вече
няма да подлежат на отнемане на контролни точки, а само на парична глоба от 50 лева. Това ще позволи на полицаите да лепят директно фиш на предното стъкло на паркиралия автомобил, а не както досега – да се налага да чакат шофьорът да пристигне и да му съставят акт лично.
Промени за отнемането на контролни точки на шофьорите

С премахването на санкцията за контролни точки обаче полицаите вече ще могат да пишат фиш и да го лепят на предното стъкло на паркиралата кола, дори водачът да не е наблизо, обясни
началникът на КАТ ком. Бойко Рановски. "Една от основните идеи на закона беше да се налагат повече санкции с фиш, за да може да стига наказанието по-бързо до нарушителя. За мен е много по-важно да налагаме санкции без да отнемаме контролни точки. Ще има по-бърз ефект ", посочи той.

"До момента пътните полицаи трябваше да чакат да се появи нарушителят, да го санкционират с акт, след това да се издаде наказателно постановление, да се търси да му се връчи, за да можем да го глобим 50 лв. и да му вземем контролни точки. С промените отпада сценарият полицаят да се превърне в пазач на някого, който си пие кафето и отказва да излезе", посочи Рановски.


С промените в наредбата
отпада и отнемането на контролни точки за управление на спрян от движение автомобил. За сметка на това се въвеждат две нови наказания – за неправилно поставени регистрационни табели ще се отнемат 8 точки, а ако такива изобщо липсват или колата не е регистрирана според изискванията, наказанието ще е 10 контролни точки.

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS