Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Разшириряват покритието на Гражданската отговорност
Разшириряват покритието на Гражданската отговорност

Източник: profit.bg

Гражданската отговорност вече ще покрива повече щети, решиха депутатите.

Застраховката вече ще включва случаите, в които по автомобила са нанесени щети заради произшествие, предизвикано от влошеното здраве на шофьора.

В приетия на първо четене проект на Кодекса за застраховане законодателят разписа Гражданска отговорност да покрива и случаите, в които: водачът е недееспособен; вредите са причинени от устройство в превозното средство; щетите са нанесени от трети лица, пише Нова ТВ. Покритие ще има и за вреди в резултат на повреда на автомобила, причинила инцидент.

Предвижда се още при задължителната застраховка Гражданска отговорност да се въведе покритие срещу единна премия както за България и държавите от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, така и за всички страни от системата "Зелена карта".

Парламентът гласува още при претърпяна катастрофа да имаме срок от пет години, в които да си потърсим обезщетението от застрахователя, съобщава вестник "Стандарт".

Нов давностен срок предвидиха депутатите и когато застрахованият причинител на вредата е обезщетил увреденото лице със собствени средства.

Той ще е от датата на плащането на обезщетението от причинителя.

Парламентът записа също възможност за застраховане на имущество по договорена стойност – сума, която ще се изплаща след инцидент, без да се оценяват щетите

Прочети повече на:
http://profit.bg/news/Razshiriryavat-pokritieto-na-Grazhdanskata-otgovornost/nid-143893.html

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS