Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
enru
Над 570 загинали при катастрофи у нас от началото на 2014 г.
Над 570 загинали при катастрофи у нас от началото на 2014 г.

Над 570 са загинали, а повече от 7400 са били ранени при пътни произшествия у нас от началото на годината досега, съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пo време на пресконференция, посветена на Международния ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия, който ще бъде отбелязан в неделя.

Тази година инициативата на МВР има за цел да насочи общественото внимание към пешеходците над 64-годишна възраст, които са най-уязвими на пътя. Кампанията се подкрепя от Националния съвет на религиозните общности, като в храмовете на различните вероизповедания ще бъдат отслужени молитви в памет на жертвите по пътищата.

Въпреки че от 2008 година до днес броят на жертвите по пътищата е намалял почти двойно, през тази година загиналите се увеличават, което задължава институциите да положат нужните усилия за спасяването на всеки човешки живот, обясни министър Вучков, цитиран от Дарик радио.

„Превантивна дейност - изключително важна, медийна кампания, която последните години е доста добра и това се отчита, по-безопасни пътища, санкционната система - уравновесена и административните наказания от страна на КАТ към МВР, Наказателният кодекс неколкократно променихме наказанията за тези, които носят вина за жертвите по пътя. С комплексни усилия, надявам се, да има прогрес", каза Вучков.

МВР ще работи за връщане на мобилните камери по пътищата, въпреки тълкувателното решение на Върховния административен съд, в което фишовете от тези камери бяха обявени за незаконни:
„Ще го прочетем много внимателно, ще си направим консултации с компетентни юристи, защото ни се струва, че въпреки това тълкувателно решение, те не са забранени. Просто така трябва да се прецезират текстовете и работата с тях, че от едната страна, да гарантират безпристрастната справедливост на този, който проверява движението по пътищата, от друга страна, да могат да се ползват. Така че законът може да бъде синхронизиран с това тълкувателно решение", допълни той.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Nad-570-zaginali-pri-katastrofi-u-nas-ot-nachaloto-na-2014-g/nid-130993.html

И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS