Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
Сигнали
Твоят ДОМ Твоят ЖИВОТ Твоят АВТОМОБИЛ Твоят БИЗНЕС
enru

ТВОЯТ ДОМ И МЯСТО ЗА ПОЧИВКА

Покритието на сигурността на сградата в която живеете, почивате или отсядате през уикендите има няколко основни параметъра:

Hide details for СградаСграда
Полицата за СГРАДА е предназначена да покрие основното Ви или уикенд-жилище, гараж и други постройки; порти, огради, плувни басейни и други от всевъзможни рискове.
Съвет(!): Проверете дали сте застраховани на възстановителна стойност. Разходите за подмяна на мебели, килими, лични вещи и други могат да бъдат значителни - трябва да се внимава когато се взема решение за това какво да се застрахова и за колко.
Също така обърнете внимание на покритите и изключените рискове; самоучастия /франшизи/.
Hide details for Оборудване и обзавежданеОборудване и обзавеждане
Полицата за оборудване, обзавеждане и аудио-визуална техника може да бъде включена към застраховката на СГРАДАта или отделно в зависимост от това кой е собственик на сградата и чие е съдържанието в нея. Също така има и различни опции за вида на покритието и за начина на възстановяване след щета, които трябва да бъдат взети под внимание.
Вещи като бижута, произведения на изкуството, антики и колекции се застраховат до определени лимити, при специфични изисквания и мерки за сигурност.
Съвет(!): Маскимално подробно опишете Вашите вещи и определете сума за всяка поотделно, като се стремете посочената от Вас сума да е близка до пазарните аналози.
Вашият застраховател би покрил всички разходи за възстановяване на унищоженото оборудване и обзавеждане, но винаги ще отчита фактите за възраст, износване и изхабяване.
Hide details for Отговорност на собственика към трети лицаОтговорност на собственика към трети лица
Покритието Ви защитава при предявявяне на иск от други хора, които са се наранили или са повредили свое имущество, при обстоятелства във Вашия дом за които Вие сте отговрен. Например - някой, но не от Вашето семейство, пада по стълбите, тъй като парапета се чупи; или спукване на водопровода, наводнява съседа на долния етаж.
Съвет(!): Добавете тази клауза във Вашата полица, макар и за малка сума. Имайте предвид, че клаузата не включва покритие за Вас и Вашето семейство, кокто и за хората, които работят в дома Ви, като например за почистване или ремонт.
Hide details for Лична отговорност към трети лицаЛична отговорност към трети лица
Всеки може да започне да Ви съди за виновно поведение или небрежност, в резултат на която сте причинили телесна повреда или повреда на имущество. Полицата може да е лична или за цялото семейство. Обърнете внимание че тя се отнася за случващото се извън Вашата собственост.
Съвет(!): Малко приложимо в България за момента, но добавете тази клауза във Вашата полица, за всеки случай.
И-мейл

Парола
Вход        
Регистрация
Забравена парола

Създаден от IBS