Начало
Твоят БРОКЕР
Услуги
Партньори
Контакти
Полезни
Лични данни (GDPR)
Сигнали
Твоят ДОМ Твоят ЖИВОТ Твоят АВТОМОБИЛ Твоят БИЗНЕС
enru

ТВОИТЕ НАЧИНИ И СРЕДСТВА ЗА ПРИДВИЖВАНЕ

Като собственици или ползватели на автомобил, без съмнение сте разбрали, че хората около Вас постоянно се оплакват от цената на автомобилната си застраховка. Факт е обаче, че цената зависи от Вас и управлявания от Вас автомобил, като например какъв е автомобила, който притежавате или управлявате, какво застрахователно покритие си купувате, както и коя застрахователна компания избирате.

Когато става дума за Твоят АВТОМОБИЛ има два вида застраховки, които може да сключите и те са:

Hide details for ЗадължителнаЗадължителна
  Защитава Вас, като ползвател или собственик на АВТОМОБИЛ, ако невинно или виновно причините вреди на пешеходци, шофьори и пътници в пострадали автомобили, щети на сгради и превозни средства, както и ще Ви защити от всеки предявен срещу Вас съдебен иск за увреждане на лица и материални щети. Популярното име е "Гражданска отговорност"
  Съвет(!): Преди да се качите зад волана:
  Уверете се че имате сключена полица "Гражданска отговорност" за автомобила, който управлявате или сте собственик по талон и проверете валидна ли е задължителната застраховка на Твоя АВТОМОБИЛ ?
  Проверете валиден ли е "Годишния технически преглед (ГТП)" на автомобила!
  Не карайте пил или дрогиран!
  Не забравяйте че Вашият Ангел-пазител няма 500 конски сили (366 KW) под крилата си!
Hide details for ДоброволниДоброволни
  Hide details for КаскоКаско
  Покрива щети върху Твоят АВТОМОБИЛ, като например разходите за възстановяване, за щети причинени на паркинг, при пожар, кражба или грабеж, движение и само-катастрофа, както и при ПТП (пътно-транспортно произшествие) с друг участник. Всички разходи за възстановяване на Твоят АВТОМОБИЛ ще бъдат покрити от Твоят Застраховател, без значение дали сте невинен или виновен участник в събитието, стига да сте изряден водач и МПС да е технически изправно.
  Съществуват няколко типа покритие на Твоят АВТОМОБИЛ, които са описани по-долу:
   Hide details for Пожар и КражбаПожар и Кражба
   Подразбира се от покритието, т.е. имайте предвид, че в случай, че само-катастрофирате или имате щета на паркинг, Твоят Застраховател няма основание да Ви плати обезщетение. Също така, ако сте участвал в катастрофа с друга кола и Вие сте допуснали грешка, Твоят Застраховател, няма да Ви изплати обезщетение, независимо дали другия участник е известен или не. Този тип на покритие Ви защитава единствено срещу събития причинени от "Пожар" или "Кражба".
   Съвет(!): За да спестите пари е възможно да я комбинирате със задължителната застраховка "Гражданска отговорност".
   Hide details for Невинен участник в ПТП (пътно-транспортно произшествие)Невинен участник в ПТП (пътно-транспортно произшествие)
   Този тип на покритие защитава Твоят АВТОМОБИЛ в случаите, когато Вие сте участвали в произшествие, за което е виновен другият или другите водачи и събитието е констатирано от компетентните органи и/или по установения ред. Във всички други събития Твоят Застраховател, няма основание да плати за причинените щети. Имайте предвид че това е също така и най-евтиният вид застраховка. Обичайно ползватели на този вид покритие обикновено са собственици на стари автомобил с ниска стойност.
   Съвет(!): Единици компании в България предлагат това покритие и то само комбинирано със задължителната застраховка "Гражданска отговорност".
   Hide details for Пълно покритиеПълно покритие
   Пълното покритие е без съмнение най-скъпото. Въпреки това е най-често срещаният тип на автомобилни застраховки, било то защото финансовото дружество - собственик, го превръща в задължително изискване или защото собственикът е по-спокоен с него .
   Накратко, както подсказва името му, пълно покритие на Твоят АВТОМОБИЛ осигурява Вас срещу всякакъв вид събития, включително виновно поведение и паркинг. Включвайки това покритие, Вие не се интересувате по Ваша вина ли е събитието, довело до щети, или не. И нещо повече: ако виновния водач, причинил щети на автомобила Ви, няма задължителна застраховка, Вие можете да се обърнете към Застрахователя си и той ще покрие щетите.
   Съвет(!):
   не оставяйте в автомобила талон и ключове;
   проверете покрити ли сте срещу умишлен палеж в България и чужбина;
   проверете имате ли право на "доверен" или "официален" сервиз при щета;
   проверете покрити ли са разходите за изправяне и репатриране при ПТП в България и чужбина;
   добавете "асистанс при технически проблем"
   имайте предвид, че при тотална щета или кражба няма да получите 100% от стойността на Твоят АВТОМОБИЛ, а действителната стойност на Автомобила към датата на събитието, а в случаите на тотална щета - без запазени части, агрегати и детайли.
   ако Твоят АВТОМОБИЛ е над 10 години е по-добре да не го застраховате за това покритие. Удачни варианти за Вас са описани по-горе. Ако обаче автомобилът Ви е над 25 години, той се счита за "класически". Като такъв, този тип автомобили трябва да бъдат застраховани по специален начин.
   Hide details for Злополука на местата в МПСЗлополука на местата в МПС
   Покрива причинените от Вас вреди на спътниците си в автомобила, докато Вие го управлявате. Частично се припокрива със задължителната "Гражданска отговорност", но включва и Вашите роднини, които возите в МПС. Задължителна е само за СОП (средствата за обществен транспорт), като автобуси, ЖП, маршрутки и такси.


  Застраховкатата на Вашия автомобил, осигурява спокойствието Ви. Спестете си част от неприятните изненади, които ви поднася ежедневието. Сигурност винаги и по всяко време, без изненади.
  И-мейл

  Парола
  Вход        
  Регистрация
  Забравена парола

  Създаден от IBS